Proje Tabanlı Mevlana Değişim ProgramıTüm Haberler
NİS

Türkiye’de yükseköğretim sisteminin uluslararasılaştırılması odaklı süreçte, niteliğin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” ile ilk kez 2016-2017 akademik yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen alanlarda öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliği gerçekleştirilecektir. Yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile yurt dışındaki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliği, YÖK’ün belirlediği alanlarda üniversiteler tarafından hazırlanacak projeler kapsamında YÖK Başkanlığı tarafından desteklenecektir. Bu kapsamda proje talebi bulunan yükseköğretim kurumları, yurt dışındaki bir üniversite ile projeyi birlikte gerçekleştireceklerine dair “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir.

Başvurular, proje ortağı olan iki üniversiteden de talep edilen tüm bilgi ve belgelerle birlikte, yurt içindeki üniversite Rektörleri kanalıyla YÖK Başkanlığına resmi yolla iletilecektir. Proje önerileri, YÖK’ün yapacağı değerlendirme sonrasında karara bağlanacaktır.

Proje başvurularının ve ilgili belgelerin 25.04.2016 tarihine kadar Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğüne iletilmesi gerekmektedir.

22.03.2016 tarihli YÖK yazısı ve kararla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Proje Önerisi Başvuru Formu için tıklayınız.

Proje Alanları ve Kodları için tıklayınız.