Proje Tabanlı Uluslararası Değişim ProgramıTüm Haberler
NİS

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI ÇAĞRISI HK.

23.08.2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik" kapsamında Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı'nın 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmasına ilişkin kriterler Yürütme Kurulu'nun 22.02.2017 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

Yürütme Kurulu Kararı için tıklayınız.

• Örnek Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu için tıklayınız.   (ÖNEMLİ: Form bilgi amaçlıdır. Formun girişinin sistem üzerinden gerçekleştirilerek çıktısının Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığı ile üst yazı ekinde iletilmesi gerekmektedir.)

BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN

• Duyurumuzda bulunan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu bilgi amaçlıdır. Formun girişlerinin sistem üzerinden gerçekleştirilmesi ve sonra çıktısının alınarak Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığı ile üst yazı ekinde iletilmesi gerekmektedir.)

1.       Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının "YÖKSİS" (https://yoksis.yok.gov.tr/) üzerinden kendi şifreleri ile açılan ekranda "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinde "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu"nda istenen veri girişlerini 14.04.2017 Cuma gününe kadar eksiksiz yapmaları gerekmektedir.

2.       Yalnızca aktif olan Mevlana Değişim Programı Protokolleri kapsamında projeler oluşturulabilir. (Aktif protokol listesini incelemek için tıklayınız.)

3.       Başvuru Formunun eksiksiz doldurulmasının ardından Formun çıktısının alınarak Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü’ne teslim edilmesi ve Rektörlük aracılığı ile üst yazı ekinde iletilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI PROJE BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ NOTLAR!

1- 2017 yılı itibarı ile başlayan Araştırma Üniversitelerini belirleme sürecinde, seçim kriterleri arasında Proje Tabanlı Uluslararası Değişim programı kapsamında hazırlanacak projeler de dikkate alınacaktır.

2- Proje ekibinde mutlaka öğrenci (lisans ve/veya lisansüstü) değişiminin olması gerekmektedir.

3- Proje ekibinde lisansüstü öğrencisi olup aynı zamanda araştırma görevlisi olanlar, projede öğrenci olarak yer alabilirler.

4- Proje önerilerinde proje süreleri minimum 6 (altı) aydır. Başvuru yapacak ve başvurusunu yapmış proje sahiplerinin proje sürelerine ilişkin başvurularında bu hususa dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır. Proje süresini 6 aydan kısa olarak hazırlayan proje sahiplerinin, süreyi minimum 6 ay şeklinde yeniden düzenlemeleri gerekmektedir.

5- 6 (altı) aylık proje süresince öğretim elemanı değişimden en az 14 gün, en çok 89 gün faydalanabilir.

6- Proje önerisi 2017-2018 eğitim öğretim yılında (2017 Eylül ortası/sonu-2018 Haziran) gerçekleşecek şekilde planlanmalıdır.