HABERLER VE ETKİNLİKLER
Uzaktan Eğitim Burs/Yevmiye Ücretleri

YÖK Başkanlığınca Koronavirüs (Covid-19) Hakkında Yükseköğretim Kurumlarında Alınacak Tedbirlere İlişkin yapılan çalışmalar kapsamında,

Halihazırda yurtdışında hareketlilik halinde bulunan öğrenci ve öğretim elemanları hakkındaki hareketliliği kesip yurda dönme taleplerinin "mücbir sebep" olarak değerlendirilmesi ve bu kapsamda hareketlilikleri sonlanan öğrenci ve öğretim elemanlarına yapılacak ödemelerin hareketlilik süreleri hesaplanarak gerçekleştirilmesi; Mevlana Değişim Programı, Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı ve Türkiye-Pakistan Çağrı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan hareketliliklerin, mevcut riskler göz önüne alınarak iptal edilmesi, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 18.03.2020 tarihli toplantısında uygun bulunmuştu.

Mevlana Değişim Programı, Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı ve Türkiye-Pakistan Çağrı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yurt dışında hareketlilik hakkı kazandığı yükseköğretim kurumunun uzaktan eğitimine devam eden Türk öğrenciler ile Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında hareketlilik hakkı kazanarak uzaktan eğitimlerine devam eden yabancı uyruklu öğrencilere; ayrıca bu kapsamda uzaktan eğitim veren (gelen/giden) öğretim elemanlarına burs/yevmiye ödemesi yapılması Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15.04.2020 tarihli toplantısında uygun bulunmamıştır.

İlgili resmi yazıyı görüntülemek için tıklayınız